subota, 31. listopada 2009.

Zašto je Google vladar interneta?

Ovo možda u praksi nema veze s optimizacijom, tj. tehnikama optimizacije, ali svakako je korisno znati jer se ako razumijete Google lako dolazi do nekih smjernica za izbor SEO taktike.
Pa zašto je Google bez problema izbacio konkurenciju? Jednostavno, Google je jako jednostavan za korištenje i nudi upravo ono što ste tražili. Nema tu suvišnih vjesti i vrištećih reklama. Kada korisnik upiše pojam dobije skupinu najrelevantnijih rezultata i par sponzoriranih. Google nikada nije varao surfere i internet zajednica to zna cijeniti. Osim što je razvio dobar odnos s korisnicima weba, Google je razvio sličan odnos i s oglašivačima pa im nudi mogućnost da točno ciljaju na određenu skupinu korisnika putem pojmova pretrage.
Zašto vam sve ovo govorim? Zato što želim ukazati na jednu bitnu stvar, a to je sadržaj. Način na koji se Google odnosi prema sadržaju je ono na čemu možemo svi profitirati. Kvalitetan i originalan sadržaj je ono što može napraviti svatko ukoliko se razumije u svoj posao, a to neće proći nezapaženo od strane velikog "G", a samim time upast će i u oko ostatku internet zajednice. Na taj način dobivate i linkove i vjerne korisnike.
Ono što je poanta svega jest da Google ne vara nikoga, barem ne previše :), pa se dugoročno ne isplati varati ni Google. Nemojte krasti sadržaj, radite normalne i prirodne "link building" kampanje, koristite se svim alatima koje vam Google nudi, budite prisutan na što moguće više mreža na internetu, gradite svoj autoritet i nećete imati problema, Google će primjetiti vaš trud i rad te će to znati nagraditi odgovarajućim pozicijama.

Nema komentara:

Objavi komentar